Doelgroep Kinderen

Kinderen

De juiste ontwikkeling van kindervoeten is cruciaal om toekomstige klachten te voorkomen. Regelmatige screenings en zo nodig zooltherapie helpen bij het volgen en corrigeren van de voetontwikkeling.

Het belang van Podologie voor Kinderen

De ontwikkeling van de voet is bij elk kind van groot belang, kindervoetjes kunnen zich makkelijk fout ontwikkelen. Vaak zien we bij kinderen dat de voetjes naar binnen kantelen wat op latere leeftijd voor klachten kan zorgen.

Het is aangeraden om kinderen tijdig podologisch-biomechanisch te laten screenen, ideaal is de leeftijd van 6 à 7 jaar.

Aan de hand van een anamnese, biomechanische metingen en een ganganalyse wordt nagegaan of de voet evolueert naar een ‘normale voet’. Zo kan de natuurlijke evolutie opvolgt worden en indien nodig gestart worden met zooltherapie.

Vaak voorkomende klachten

Kinderen kunnen verschillende voetgerelateerde klachten ontwikkelen die aandacht vereisen. Deze klachten kunnen variëren van pijn na belasting tot afwijkende gangpatronen.

Hier is een overzicht van de meest voorkomende problemen die we behandelen:

Maak
een afspraak

Heb je toch nog vragen? Aarzel zeker niet om contact met onze podologiepraktijk in Brugge op te nemen. Dat kan via het volgende e-mailadres: info@podologie-praktijk.be, of je kunt me bellen op het nummer +32 471 77 93 17. Online maak je ook eenvoudig en snel een afspraak.

Is het je eerste afspraak? Lees dan eerst even hoe we te werk gaan. Op de website ontdek je ook of je in aanmerking komt voor een terugbetaling. Hopelijk zie ik je snel in Brugge en kan ik je helpen met podologische voetzorg!